Teaterstiftelsen Vivicas Vänner

Teaterstiftelsen Vivicas Vänner on akateemikko, teatterinjohtaja Vivica Bandlerin vuonna 1991 perustama säätiö, joka edistää näyttämötaidetta, luovaa taiteellista työtä sekä ympäristönsuojelua edistäviä hankkeita ja tutkimusta.

Säätiön tarkoitus

Akateemikko, teatterinjohtaja Vivica Bandlerin vuonna 1991 perustama Teaterstiftelsen Vivicas Vänner edistää näyttämötaidetta, luovaa taiteellista työtä ja teatteritutkimusta sekä tukee teatterikulttuuria ja ympäristönsuojelua myöntämällä apurahoja ja palkintoja teatterintekijöille, teatteri- ja tanssitaiteen opiskelijoille taide- ja kirjallisuusproduktioihin sekä ympäristönsuojelutieteiden opiskelijoille ja tutkijoille luonnon- ja ympäristönsuojelua tukeviin tutkimushankkeisiin.

Lisäksi säätiö tukee teatteritaiteen opiskelijoita vuokraamalla asuntoja opintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille. Teaterstiftelsen Vivicas Vänner on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään säätiörekisteriin.

Hallitus

Säätiön hallitukseen kuuluvat teatteriohjaaja, kirjailija Raija-Sinikka Rantala (puheenjohtaja), ympäristönsuojelupäällikkö Camilla von Bonsdorff, kauppatieteiden tohtori Sirkka Hämäläinen-Lindfors,  Teatterikorkeakoulun varadekaani Ville Sandqvist, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dekaani Maarit Ruikka ja pysyvänä asiantuntijana koreografi, tanssija ja akateemikko Marjo Kuusela.